perjantai 10. helmikuuta 2012

Irtojuoksutus ja ratsastustaaaaa

Minulla on nyt virallisesti alkoi tällä viikolla virallisesti abiturientin lukuloma lukiosta, hähää! :D Toissa-aamuna minun piti ratsastaa Eemeliä ennen Kuopioon lähtöä, mutta pakkanen hyökkäsi taas. Keskiviikkoaamu oli tosi upea, joten nappasin kameran käteen ja pistin hevoset juoksemaan muutaman kerran kentän ympäri! Kuvat eivät olleet ihan niin hienoja kuin olisin halunnut, hepat olivat laiskoja ja meinasivat vaan lyllertää turpa kiinni toisen hännässä ympäri kenttää…! Yksitellen juoksuttaessa ne ovat paljon energisempiä.


Emppu päätti loikata :D











Naapurikyyläystä


Talviaitaus; Etutarha & kenttä
Eilen oli päivällä ihan siedettäviä lukemia… Heppailin sitten oikein urakalla kuuden tunnin edestä, ja hyppäsin hieman Eemelillä. Se oli ihanan energinen, ei niin hullun reipas kuin viimeksi, mutta imu esteille oli parempi kuin kiitettävä! :) Isoja ratoja en kuitenkaa uskaltanut hypätä, pakkanen otti minunkin henkeen. Jetterillä ratsastin ilman satulaa Kamin vuokraajan kanssa. Poniputte oli ihan hullun energinen; se oli tajuttoman herkkä, ja se kyllä rentona reagoi ihan vaikka pelkästään vatsalihaksilla tehtyyn pidätteeseen, mutta entäs sitten kun se pääsi yhtään vauhtiin. WIIIIIH reipasta ravia ympäri kenttää without any control – eeeei käy. Välillä, kun onnistuin kikkailemaan pidätteet läpi istunnalla ja rennolla nyrkin liikuttamisella, Jetteri liikkui upeasti.

Välillä tuntuu Jetterin kanssa tuntuu, että täydellisyys löytyy ihan nurkan takaa, mutta ikinä en pääse ihan sinne saakka. Jetteri on niin hirmuisen herkkä ja energinen, että sen kanssa pitää osata ihan tosiaan… Hetkittäin onnistun sen kanssa, mutta sitten teen pikkumokia yhä uudelleen. Ehkä joku päivä opin ratsastamaan.

Tänään taiteilin taas Jetterin kanssa, ja oli yhtä jännää ratsastaa sillä kuin eilenkin. Ehkä vain paremmin sujui! :) Marika piti Kamin kanssa seuraa. Tein istunnalla temponvaihteluja. Sain Jetterin aina tietyn verran kokoamaan itseään laukassa ja ravissa, mutta tietyn rajan jälkeen piti käyttää myös pidätteitä. Sitte sählätä hypättiin myös jonkin verran esteitä. Jetteripoika oli ihan innoissaan, viimeinen askel  ennen hyppyä oli sangen tarmokas. Ratsuni hyppytyyli ei kuitenkaan ole kovin kehuttava… se ei jotenkin saa tarpeeksi voimaa ponnistukseen ja oikeastaan vaan laukkaa esteen yli. No, ei sen jalat esteitä juuri kestäkään, nii ihan sama.

Eemelin kanssa olisi sitten huomenna estekisat edessä! Katsotaan miten sujuu… Tänään tein sen kanssa vain kevyen koulutreenin, taivuttelin ja ratsastin istunnalla laukkaa. Oli Emppupoikakin aika reipas… mikä näitä heppoja oikein vaivaa?! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti