torstai 2. helmikuuta 2012

Kuolemankylmyys

Tajuttomat pakkaset ollu koko viikon! Hyi että... koko ajan ollut -24:n alapuolella, ennätys on täällä -32 astetta! Pahimpina päivinä hevosia on pidetty vain tallinsiivouksen ajan ulkona. Vaikka varsinkin suokeilla on paksu talivikarva (ja rasvakerros...), hevoset alkavat pian juoksennella kentällä kylmissään. Joskus ne ovat tulleet aidasta läpi ja kipittäneet sitten pikapikaa tallin ovelle!

Ratsastanutkaan en ole koko viikolla, ymmärrettävistä syistä... Kamin vuokraaja ja äiti vähän liikuttivat hevosia eilen. Tänään oli minulla sitten niin pahat vieroitusoireet, että oli pakko päästä heppaileen -23:n asteen pakkasesta huolimatta. Laittelin Jetterin ihan onnessani kuntoon ja hellin sitä. Se nautti niin turvan silittämisestä. Niin suloinen pikku heppa. <3

Jetteri oli aluksi ratsastaessa ihan kuin kuriton pikkupentu! Niin perus, mutta tavallsita pahempana. Ihan onnessaan olisi vaan juossut, ja oli sitten niin harmistunut kun vaadin siltä tasaisen vauhdin. Suuhun en voinut jäädä roikkumaan, joten aloin ratsastaa takaosaa ulos volteilla ja tein hyvät kulmat ravissa. Laukassa se oli ensin ihan löpperö, mutta kun raipalla hieman terästi ja kokosi sitten reippaasti, sain sen hyvin kuulolle ja kuolaimelle. Meni tosi hienossa muodossa kenttää ympäri, puomien yli ja pienet voltitkin! Vasta laukan työstön jälkeen ravikin alkoi toimia, ja vedin sitten loppuravit ilman jalustimia. Yleensä harjoitusravissa jännityn vaan ja Jetteristäkin tulee pökkelö, mutta tällä kertaa sain istunnalla hyvän kontaktin ratsuuni. Jetteri liikkui niin hulppeasti, että palkitsin sen jättämällä loppuravit lyhyeen ja taluttelin sitä lopun ajan. Ja paljon taputuksia kaulalle!

Jaksoin vielä Eemelin irtojuoksuttaa pikaisesti, raukka kun oli seissyt tallissa suurimman osan päivää. Pyysin sitä ensin ravata hömppäämään kenttää ympäri itekseen, ja sitten minun vierelläni ilman narua. Emppu oli huippu, kun se seuraa ihan kannoilla, kun käännyin, pysähdyin tai lähdin juoksemaan! Se suostui menemään jopa parin puomin ja pikkuesteenkin yli! Viidenkympin pystyn se kiersi ovelasti ulkokautta ja varmaan nauroi mielessään minulle. Tyhmä ihminen kun tekee asiat noin vaikeasti. :D

Ihme kun ei tullut kylmä! Jetterin selässä pikemminkin kuuma, piti ottaa muutama villapaita pois... kasvoissakin kiersi veri vikkelään. :) 

Hevostytöt ovat silti hulluja. Ajatelkaa, vielä nauttivat hevosten kanssa riehumisesta tuommoisessa pakkasessa... 

Päivän kappale, aaaah tulee mieleen kesä ja bileet... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti