sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Bareback riding in räntäsade

Heräsin oikein "aikaisin" hevosten takia, tarkoitus oli ratsastaa Eemeli läpi, pitää Kamin vuokraajalle tunti ja hän olisi sitten vielä opettanut minua Jetterin kanssa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun vuokraaja tuli kipeäksi. Sää oli mitä ihanin (kylmä tuuli, vuorotellen satoi räntää ja vettä, harmaa ja ankea päivä kerrassaan), joten liikutin vain Eemelin.

Hoidin Eemelin oikein rakkaudella, paijasin sitä ja "keskustelin" sen kanssa. Se on fiksu hevonen, se kuunteli minua korvat hörössä, kun käytin elekieltä ja tuttuja sanontoja (esim. herkku-sana on hyvä sana :D). Emppu oli hoitaessa oikein hyväntuulinen, aika erilainen kuin silloin, jos on vieraampia hoitajia. Silloin se näyttää hapanta naamaa, eikä jaksa aina seistä paikallaan. 

Korvat hörössä :)

"Ömömömömöm mennään jo kentälle Hellu"
 Satula jäi taas telineeseen turhanpäiväisenä kapistuksena, mutta pistin nivelet Eemelin suuhun. Oli hyvä valinta! Välillä Emppu painoi vähän ohjalle, mutta oli ravissa koko ajan hyvin kuulolla! Tein Eemelin kanssa perustyöskentelyä, hemmetin paljon voltteja ja ympyröitä, sekä takaosan väistättämistä ulos ympyröillä. Emppu oli hieno, se kulki suurimman osan ajasta alhaalla pyöreänä, vaikka sillä oli nivelet! Välillä se lähti puskemaan sisälle lapa edellä, mutta ulko-ohjalla sen sai takaisin tasapainoon. Kovin kevyt Emppu ei ollut kädelle, ja välillä se meni vähän etupainoiseksikin... Kuvat kertovat.

Laatu on aika järkky, kun satoi, ja vettä meni linssiin. Lisäksi koko päivä oli tosiaan hämärä, ja valo oli ihan hukassa.



Piti testata, pysyikö vanhus vanhuksen selässä enää pystyssä! Emppu seisoi hienosti, kun annoin sille käskysanan "seiso".



Kuolaimen allaaaa.... yllättävää, miten paljon Eemeli kuitenkin pystyy myötäämään niskastaan! :o

Laukassa ei ole vielä tietoakaan peräänannosta nivelillä ratsastaessa, vaikka hidas tahti kyllö löytyy.



Vaikka kenttä olikin aika sohjossa ja vetinen, alusta piti sen verran hyvin että kokeilin ottaa muutamia hyppyjä, kun kerran pistin suojatkin jalkaan. Ei ne mitään kauhean hienoja leiskautuksia olleet, kunhan olin kyydissä ja vähän myötäsin. Emppu meni ihan innoissaan esteille, hehe :D Ensin 50 cm:n pystyä pitkällä sivulla pitkällä lähestymisellä, ja sitten diagonaalilla pitkä lähestyminen ilmavalle seitkytsenttiselle.



Loppuraveissa pyysin Eemeliä vähän venyttämään askelta, ja kokeilimme vähän pohkeenväistöäkin! Käynnissä väistö sujui napakasti, mutta ravissa Eemelin askel ei vielä meinaa venyä kunnolliseen ristipoljentaan.


Surkea kuva pohkeenväistöstä...
Minä ja ahkera kameramies lähdössä maastoon loppukäyntien merkeissä :)

PS. Pidin illalla vielä puomitunnit parille nuoremmalle ratsastajalle, hevoset olivat oikein kiltisti. Olipa mukava opettaa kunnolla! :) Vaikka olin aika väsynyt, kummasti iloisten ja motivoituneiden hevostyttöjen seura piristi.

4 kommenttia:

  1. Miun on pakko kysyä että teillä ei siis ole maneesia, vain kenttä? Kun meilläkin on yllättävän pian edessä se tilanne että ihanasta maneesista on luovuttava kun hepat omille tiluksille muuttavat, eikä silloin siis ole kuin kenttä käytössä.
    Millainen kenttä teillä on, ja miten sumplitte sellaisten kausien yli kun se ei ole ratsastuskunnossa? Anteeksi voi kuulostaa todella tyhmiltä kysymyksiltä, mutta miusta tuntuu jotenkin... ei-niin-kivalta ajatukselta, että paskimpina talvikuukausina jäisi liikutus vain maastovoittoiseksi. :I (Tai sitten olen vain lellipentu joka on kasvanut kiinni maneesiin. Who knows.)

    VastaaPoista
  2. Ei ole maneesia, eikä näillä tuloilla tulekaan. Nyt kun meillä on hyvät lamput, niin pystyy ratsastamaan lähes aina! :) Joskus tulee lyhyehköjä, muutamien päivien pituisia ongelma-aikoja, kuten myöhäissyksy, kun kenttä kovettuu, tai talvi, kun voi joskus tulla pahoja tieroja ja keväällä/kesällä kenttä voi olla ihan kuravelliä. Silloin maastoan tai käyn naapurin kentällä pyörähtämässä. Onneks yleensä pahat kaudet eivät kestä pitkään, ja 90 % vuodesta kenttä on hyvin käyttökelpoinen! :)

    VastaaPoista
  3. Okelydokely ja kiitos selonteosta, auttaapi miua hurjasti tuo tieto. :)

    Senkin verran vielä utelen että mitä käytätte kentän pohjana? Kun nykysin sitä löytyy vaikka mimmosta pohjiketta "urheilukenttäsilpusta" perinteiseen hiekkaan, niin ajattelin vähän kysellä ihmisiltä että minkä on kokenu parhaimmaksi~

    VastaaPoista
  4. Olepas hyvä, mukava kun oli apua! :) Pohjassa on muistaakseni kivimursketta aika reipas kerros, sitten hieman kivituhkaa ja lopuksi "tumpsuhiekkaa", hienoa hiekkaa josta saa muotoiltua käsin vaikka pallon, ilman että se hajoaa heti. Ja on ollut tosi hyvä! :)

    VastaaPoista