lauantai 24. joulukuuta 2011

Aikaa ratsastaa!

Viime aikoina (siis  aina) on ollut kovin kiireistä, niin että minun on pitänyt vähän aikatauluttaa elämääni, että ehtisin heppaillakin. Hyvin olen kuitenkin suokkejani ehtinyt liikuttaa. :)

Tiistaina ratsastin Jetteriraksulla! Viime kerrasta oli vierähtänyt jo viikko, voi hyvänen aika. Siinä välissä olen pitänyt ratsastustunteja huidellut ties missä, pitää sitä olla vähän muutakin elämää! Ystäväni, äitini ja siskoni ovat sillä aikaa liikuttaneet Eemeliä ja Jetteriä.

Jetterin kanssa vaihtelin jatkuvasti tehtäviä heti ekoista käyntitehtävistä alkaen, jotta saisin sen keskittymään kunnolla. Tein käynnissä, avoja, sulkuja, pysähtymisiä, peruutuksia ja takaosan väistättämistä ulos ympyrällä, että sisäpohje menisi läpi Alun läpiratsastamisen jälkeen harjoittelin siirtymiä.  Fiilis oli oikein hyvä, ratsastin ns. oikein päin, sisäohja rennosti tuntumalla sahaamatta, mutta ulko-ohja tuki tehokkaasti ja teki pidätteet. Sain hirmu hyvän otteen Jetteristä, vaikka se tuntuikin olevan hirmu kiireinen! Energia muuttui kuitenkin eteenpäinpyrkimykseksi ja poljennaksi ylöspäin, mutta piti kyllä tehdä pidäte jos toinenkin... Muoto oli kuitenkin hirmu hyvä! Lopuksi hyppäsin hieman hurjan isoja 30 cm:n ristikoita ja 50 cm:n pystyä. Ponnistuspaikatkin sain ihan ite osumaan kohdilleen, mutta keikuin sitten varmaan vähän etukaarella... Ärsyttävää. Jetterillä oli kuitenkin kovin hauskaa. :) Tämä oli vasta toinen hyppykerta sitten sen kesäisen epäonnenpäivän.

Keskiviikkona Jetteri sai välipäivän, mutta torstaina lähdin naapurin kentälle parin kilometrin päähän tuuppaamaan suklaapoikaa. Samalla tuli mukavasti maastottuakin! Lunta kentällä oli jotain 30 senttiä, joten pidin työskentelypätkät lyhyinä. Jetteri liikkui tosi ihanasti ja nosteli jalkojaan korkealle ja pitkälle, mmmm. :) Sen tuntui niin energiseltä ja voimakkaalta. Kameramiehelle olisi tullut käyttöä! Kääntäminen oli vain hieman kankeaa paksussa hankessa. 

Naapurin kentällä
Kotimatkalta 
 Eemelin kanssa olen petrannut esteistuntaani keskiviikkona ja perjantaina. Keskiviikkona pysyin seitsemänkymppisissä helpoissa reiteissä, kun tuntui ettei tasapaino meinannut millään pitää. Torstaina äiti kävi maaastossa Emppu-sedän kanssa, ja perjantaina sitten harjoittelin lisää. Ravilähestymiset pikkuesteille olivat tosi hyvää mukautumistreeniä, ja kun sain Eemelistä otteen ja askeleet osuivat kohdilleen. Nostin esteitä, ja lopuksi vedettiin 70-90 cm rata puhtaasti ja tyylillä. Olin tyytyväinen, kun sain parissa tunnissa treenattua istuntaa niinkin paljon! :) Ja Eemeli on niin hyvä esteratsu. Sileälläkin se liikkui ravissa hyvin, myötäsi niskastaan, oli kevyt edestä ja käytti takaosaa. Osaa se liikkua vieläkin paremmin, mutta me hypättiinkin eikä tuupattu. :P

Tänään jouluaaton kunniaksi lähdettiin Marikan kanssa maastoon. Kami ontui hieman, joten annoin Marikan mennä Empulla ja minä otin maailman ihanimman ja kahelimman hevoseni Jetterin. Puettiin itsemme ja hevoset punaisen sävyihin, molemmille hevosille punaiset pintelit, Eemelille punainen huopa ja Jetterille viltti, kun menin ilman satulaa. Tungin hepparaukalleni vielä tonttulakinkin päähän niskaremmin alle. Oltiin kyllä tosi söpön näköisiä! :D

Joulumaasto sujui oikein mukavasti! Hihkuin ja kiljuin onnesta, kun laukkasimme lumisella pellolla, oli todella hauskaa. Lopuksi Jetteri vain kuumui vähän ravissa, mutta oli ihan asiallinen, kun annoin sen kävellä vapaasti sitä superkäyntiään. Jos sitä yrittää liikaa hillitä, se stressaantuu ja kuumuu vielä lisää... Mutta tänään oli tosi kivaa. Vilkutimme tonttuasusteissamme kaikille vastaantulijoille hymy perseessä ja levitimme näin joulumieltä. Saimme monet autoilijat hymyilemään ja vilkuttamaan takaisin. Hihi, pitäisi useamminkin tehdä noin! :)

Sumu nousi puolen päivän aikoihin maastoreissulla
Ihanaa joulua teille kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti