tiistai 12. helmikuuta 2013

Suitsitesti ja hevosen elekieli

Lauantaina tein Jetterin kanssa kokeilun, pistin sille Rusinan entiset suitset päähän varustettuna remonttiturpahihnalla ja painavammalla ja vähän paksummalla nivelkuolaimella. Ajatuksenani oli, jos se uskaltaisi paremmin tukeutua raskaampaan kuolaimeen ja remonttiturpis tukisi kuolainta paremmin paikallaan, ja siten ehkäisisi suunaukomista (joka on jo ihan hyvin pienentynyt ongelma, ehkä ratsastaja on oppinut pitämään kätensä pikkusen hellempinä :p).
Nooo Jetteri ei oikein tykännyt remonttihihnasta. Kun se naksutteli hampaitaan turhautuneen oloisena suutaan jalustintensäädön ym. aikana, tajusin, ettei se ole tehnyt sitä enää pitkään aikaan. Ennen alaturpiksen kanssa se teki samalla lailla, mutta kun pikkuhiljaa jätin sen pois, suun aukominen on koko ajan hiipunut. Mutta nyt se taas poksahti esille :p Tieteellisten tutkimusteni perusteella Jetteri on tyytyväisin ja rennoin leuastaan, kun sen suun liikkeitä ei yritetä estää mitenkään. Normaali englantilaistyylinen turpis on kyllä pojan mielestä ok, mutta nähtävästi sitäkään ei passaa kiristää yhtään turhan napakaksi.

Tein pitkän treenin. Aluksi ratsastin ravia eteen-alas, laukassa lisäyksiä ja kokamista istunnalla, pieniä voltteja. Tein myös ravipohkeenväistöä mahdollisimman pehmeällä ohjalla, pääasiassa pohkeita käyttäen. Rentoa harjoitusraviakin tuli treenattua, sekä laukka-käyntisiirtymiä jälleen. Jetterin suuhun oli vaikea saada tasaista tuntumaa. Osittain voi pistää ehkä Jetterin hieman epämukavan olon piikkiin, mutta tottakai mulla on kovasti petraamista vielä.

Pikkusiskoni tuli loppujen lopuksi kuvaamaan pariksi minuutiksi ja komensi, että hänen nimensä pitää ehdottomasti mainita. Okei, kovasti kiitoksia siskolleni Johannalle kun seisoi lumituiskussa ja teki parhaansa kameran kanssa. Hemmetin lumihiutaleet, automaattitarkennus kohdistui yhtä  usein niihin kuin hevoseen! 

Ja kuten kuvista voi huomata, istunta meinaa taas mennä huonompaan suuntaan.






Mihin se pehmee käsi jäi?



Paksu Tiikeri ja peruslaiska ilme.


Pikku-Kami.
PS. Löysin netistä eläinkoulutukseen liittyvän blogin, jossa oli hyvin mielenkiintoinen juttu hevosen elekielestä, miltä tyytyväinen hevonen näyttää?
Videot ovat in inklish.

1 kommentti: