keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Päivystystä hyvällä mielellä

Eilen tuli tehtyä pikavisiitti opiskelijacitystä kotitallille, jippiiii. Ja mikä parasta, inhat fyskanluennotkin mukavasti skippaantuivat siinä... ihana yliopistoelämä, saa lintsata melkeen niin paljon kuin mieli tekee! :)

Puoliunessa aamulla ajeltiin miehen kanssa kotitallille maalle ja pistettiin hevoset lämpimien tervehdysten kera ulos. Äidilläni oli koko päivän kestävä meno, joten tultiin sitten päivystämään eläimiä ja pikkusiskoja. 

Kunnon päivätorkkujen jälkeen lähdettiin Johanna-siskon kanssa heppastamaan. Jetteri oli tarhassa vastassa sieraimet tötteröllä ja silmät ammollaan, pörhäkkänä, vähän kuin anoen sisäänpääsyä talliin. Heinä loppu, omg, hän kuolee.

Laitoimme hepat kuntoon yhdessä siskoni kanssa; Johanna sai ratsastaa Kamin. Hoitelimme hevosia ihanan rauhan vallitessa tallissa. Hevosia hoitaessa pitäisi aina olla sellainen fiilis, rauhallinen ja hyvä mieli. Jetteri oli kovin suloinen. Harjattavaa riitti, karvanlähtö taitaa alkaa NYT.

Ratsailla rento fiilis säilyi.

1. Ohjat kädessä käyntiä, välillä pysähdyksiä ja volteilla taivutusta. Minun koulutukselleni teki hyvää, käden joustoa on paras harjoitella käynnissä. Jetteri kyllä nyppäsi heti ohjasta tai jännittyi, kun olin vähänkään kuriton ja huono ratsastaja enkä pitänyt kättä pehmeänä pidättäessä.

2. Pitkillä ohjilla ravia eteen-alas. Aktiivinen, helppo, mutta sitten Kamin läsnäolo alkoi häiritä Jetterin keskittymistä ("Grrr, mitä tuo Kami tunkee noin lähelle" ja "Hei, mennäänkö Kamin luo tuonne kentän toiselle laidalle!!") sen verran että otin ohjat tuntumalle. 

3. Ravissa ulko-ohjan tuntumalle ratsastaminen. Hehee, Jetteri ei kuunnellut sisäpohjetta, vaan kaatui sisäänpäin lapa nätisti edellä. No, sitten vaan tasaistakin tasaisempi tuntuma ulko-ohjalla ja pohkeet töihin, pidäte ulkoa jos lähti juoksemaan alta ja istunnalla rauhoitus. Nopeasti alkoi tuntua hyvältä, herra kuunteli istunta-apuja ja rentoutui. Välillä annoin Jetterin venyttää itseään auki kaulan rullautumisen estämiseksi.

4. Käynti-laukka-käynti. Käynti oli se vaikein osuus, sitä tuli työstettyä ehdottomasti eniten! Jetteri ei kuumunut ollenkaan niin pahasti kuin viimeisimmissä koulutreeneissä, kun nostin laukan ainoastaan pienellä sisäjalan siirrolla ja istuinluulla, ihanan kevyttä. Sama käyntiinsiirtymässä, jalanvenytys alas, takamus satulaan ja vatsalihaksilla pidäte. Upea laukka, upea poika, vaikka ohjat heiluivatkin välillä pyykkinaruina. Mielummin niin, kuin kasaan vedetty hevonen. Annoin Jetterin edetä pitkällä askeleella, mutta pari kertaa ainoastaan istuntaa käyttäen kokosin laukan  pienelle 10 metrin voltille. Käynnissä tasapainoilin täydellisen jouston ja kevyiden, nopeasti ajoitettujen pidätteiden kanssa. Ehkä tuli välillä onnistumisiakin? Mun ja Jetterin treenit on kyllä ihan vaan mun kouluttamistani, jestas.

5. Ravissa pitkin ohjin lalalaa. Poika oli hyvin tyytyväinen, korvat heiluivat rennosti ja Jetteri liikkui minne pyysinkin. Lopuksi käytiin Jossun ja Kamin kanssa maastossa käppästelemässä.

Tallissa hönäilyä, viime kesältä.
Se oli semmonen helppo ratsastus. Ei mitään maailmaakaatavia ahaa-elämyksiä, mutta ei ongelmiakaan, hieman edistymistä hyvällä mielellä. Hoidettiin hepat rakkaudella siskon kanssa tallin lämpöön palautumaan, ja myöhemmin kävin tekemässä iltatallin ja harjasin Jetterin vielä kuivuneesta hiestä. Äääk, Jetteriii... <3

2 kommenttia:

  1. Mitä opiskelet yliopistossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ympäristötiedettä! Painotan biologista puolta, sivuaineina kemiaa, molekyyli- ja solubiologiaa. :)

      Poista