sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Valmennusta ja naurua

Oli taas huippu viikonloppu Viljan ja Marikan kanssa, vaikka surua olikin ilmassa Eemelin poismenon takia. Koulutimme ahkerasti toisiamme. Ohjelma oli seuraavanlainen ratsastuksien osalta:

PE - Esteratatehtäviä 70 cm, Vilja Jetterillä ja Marika Kamilla, minä valkkasin ja yritin epätoivoisesti ottaa videoita kentän lamppujen valossa. En onnistunut kovin hyvin.. :P Jetteri hyppäs tosi näpäkästi, vaikka kielsikin pari kertaa tosi häijysti. :D

LA aamu - Kamin tuuppailua by Vilja, me kopistettiin Marikan kanssa istunnasta ja kuvailtiin. Vilja läpiratsasti Kamin ja opasti Marikaa.
          ilta - Kouluvalmennus by Vilja, minä Jetteriraksulla. Opin ihan hurjasti!!! :o Harjoittelimme istuntaa, temponvaihteluita ja käynti-laukka -siirtymiä. Ihan huippua.

SU - Estetunti Marikalle ja Kamille, yksittäisiä estetehtäviä 70-90 cm. Kentän pohja oli kovin liukas, joten se niistä radoista. Minä kuvasin ja yhdessä opetettiin Viljan kanssa. Vilja piti mulle ja Jetterille vielä vähän koulutuntia sulkutaivutuksien kanssa. Oppihan se Jetteri! :) Iltapäivällä oli tarkoitus vielä kokeilla rekiajelua, mutta lumipyry pilasi homman.

Niin, tosiaan, sitä Nerkoolla pidettävää kouluvalmennusta ei ollutkaan, mutta sain ehkä jopa parempaa? Opin ihan hurjasti Viljan opetuksessa, jälleen kerran (ja hänhän on opiskelemassa ratsastuksenohjaajaksi sitten).


  • Varpaiden täytyy osoittaa suoraan eteenpäin. Nilkkaa pitää kääntää pohkeesta asti (aluksi meinas ihan kipeää tehdä, niin paljon piti vääntää) ja antaa jalan levätä koko matkalta kyljessä --> hyvä pohjetuntuma
  • Lonkkaa täytyy viedä taakse, reittä pitää siirtää taaksepäin ja venyttää alas.
  • Kuvittele, että kallistat lantiota niin, että istut hieman häntäluun päällä --> joustoa istuntaan
  • Venytä niskaa suoraksi --> Ryhti paranee
  • Kevennä ravia käyttämällä keskivartaloa, liikutat lantiota eteen-taa sen sijaan, että nostelet koko kroppaasi --> jalat pysyy polvesta alas paikallaan!
  • Ota niin lyhyt ohja, että vois viedä käsiä eteenpäin helposti ilman, että ohja vetää pyykkinaruksi. Myötäykset pitää tehdä hitaasti, että sisäohja ei heilahtele löysäksi, vaan tasainen tuntuma säilyy 
  • Takaosan saa aktiiviseksi siirtymillä askellajien välillä (peruutus - laukka) ja sisällä (kokoaminen voltilla - lisäys suoralla). Mitä enemmän eroa, sitä enemmän ponnua takaosassa. 

Varsinkin noiden istuntavinkkien takia Jetterin ratsastaminen oli tosi tehokasta. Aluksi oli vaikea säilyttää oikeaoppinen istunta ja tasapaino yhtä aikaa, ja se teki jopa kipeää nilkkoihin. Mutta kyllä hemmetti vie hevonen toimi!!! 

Lisäksi temppukoulutimme Jetteriä kimpassa lauantaina. Maastakäsittelyä tein, väistöjä ja peruutuksia, mutta lisäksi opetimme jalannostoa ja kumarrustempussa laskeuduttiin selästä alas. Videomateriaalia tuli siitä ja muutenkin koko viikonlopusta erittäin kiitettävästi, mutta ne on nyt Marikan kamerassa kaikki.... Myöhemmin tulee sitten! :)
Jetteri piehtaroi onnellisena kovan treenin jälkeen. :)
Vilja sanoi heti Jetterin nähtyään, että sillä oli lihakset kuihtuneet jonkin verran, mitä olin myös itse miettinyt. Hoikassa kunnossa se on, joten päättelimme lihasten katoamisen johtuvan liian pienestä energiamäärästä suhteessa treeniin (4-5 krt/vko hikitreeni). Eikun kaura-annosta kasvattamaan, ja lisäksi sokeripitoista melassivettä treenin jälkeen! Se on hevosten mielestä ihanaa herkkua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti