tiistai 3. joulukuuta 2013

Ehdin tässä välissä tehdä joululahjalistan.

Mitähän kaikkea tänne nyt kuuluukaan... Huh ku ei ole kerennyt koneelle istahtaa, muuten kuin hetkeksi Facebookiin.

Jetterillä on ihan huippu vuokraaja. Hän on pitänyt Jetteristä niin kovin hyvää huolta ja tänäänkin hän kävi tuossa räkäisessä räntäsateessa liikuttamassa ja paijailemassa Jetterin. Suklaapojan loputtoman huomiontarpeen tyydyttämisen lisäksi hän on myös ilahduttanut minua käärimällä pintelit valmiiksi ja jättänyt muutenkin kamat hyvään järjestykseen, ja ilmoitellut ihan itse pyytämättä kuulumisiaan. Ainoa miinus vain on, että mun ei tosiaankaan tarvitse juosta tallilla joka päivä... Vielä kun nyt Jetteri on noin kerran viikossa ollut ratsastustuntikäytössä nuorella neidillä, niin minun on "täytynyt raahautua" tallille vain kolme kertaa viikossa! :'( Lämmin kiitos hevoseni hoitajille ja liikuttajille.

Mut kyllä heppamotivaatio onkin sitten korkealla, kun on oma vuoro heppastaa. Vaikka nyt viimeiset pari viikkoa, tai itse asiassa koko kulunut marraskuu on ollut ratsastuskelien takia enimmäkseen ihan pyllystä, niin silti ratsastuksesta on saanut jotain irti. Valmennuksiin en oo oikein kerennyt, eikä niitä ole järjestettykään kotitallilla kentän huonon kunnon vuoksi. Oma istunta on sen sijaan varmaan menny ihan kiikun kaakun, en uskalla ees aatella... Jetteri on sen sijaan oppinut tässä kuukauden aikana oikein virallisesti uusia jekkuja.

Se, mitä minä pidän itse hienoimpana juttuna, on pysähdys tasajaloin. Ennen tätä hemmetin marraskuuta Jetteri pysähtyi jalat aina harallaan mikä mihinkin suuntaan, vaikka muka yritin kovasti ratsastaa hyvän aktiivisen käynnin ja koota sen. Mutta kun eilen jumppailin Jetteriä kivenkovalla kentällä käynnissä, niin kaikki pysähdykset tulivat niin nätisti tasajaloin tai ainakin Jetteri osasi välittömästi korjata ne pohkeesta. Jay!

Näyte.
Sen sijaan Jetteri on varsinkin viimeisinä parina viikkona ollut ihan lankkupökkelö eli jäykkä oikeaan kierrokseen. Ehkä kovalla kentällä ikuinen köpöttely teki tehtävänsä, kun läpiratsastuksia ei oikein voinut tehdä. Eilen oli sitten ihan nautinto ratsastaa pehmeällä kentällä, ja pistin vielä piuhat helpottamaan omien käsieni epävakautta. Jetteri oli ihan super, ja tuli taivuteltua kunnolla läpi. Tosi muikeasti kantoi itsensä ja taipui!

Loppupuolella otin vielä ihan kunnon ratsastustehtäväksi tuommoisen viereisessä kuviossa näkyvän systeemin, jota tehtiin muutama kerta molempiin suuntiin: Ensin hallitusti käynnissä pohkeenväistö uralta pituushalkaisijalle, jossa sitten suoristin Jetterin ja nostin vähän vuorotellen jommankumman laukan, ja työstin sitä hetken pääty-ympyrällä. Poika oli niin hyvin kuulolla, että noin kahdeksasta nostosta seitsemällä kerralla nousi haluttu laukka! Tämä on hyvä saavutus, sillä aiemmin Jetteri on nostanut urallakin usein oikeanpuoleisen laukan, vaikka kierros olisikin vasen. Istunta-avut oli kohdillaan?! :))

Seuraavaksi sekalaisia kuvia, mitä mun viime päiviin on kuulunut.

Orgaanisen kemian laboratoriotöitä.

Nuo kiteet ovat vesiliuoksessa olevaa sorbiinihappoa!

Pellolla koulutuuppausta ja parit maastoreissut



Oon niin iloinen, kun lunta tuli maahan. Jetterin häntä erään erittäin märän ja mutaisen päivän jälkeen.

Minä olen ehtinyt tehdä jo pitkän joululahjalistan Jetterin puolesta. Jetteri ei tosin itse ihan välttis tiedä, mitä se oikeasti tarvitsee (siis porkkana-, kaura- ja herkkuleipävuorien lisäksi), mutta minä arvelen että näille seuraaville voisi tulla käyttöä:

1. Talliloimi

Nykyään ja ennen oon käyttänyt Jetterillä tallissa tarvittaessa fleeceloimia, mutta kun talli on kylmä. Ja varmaan arvaatte, miltä näyttää fleecekangas, kun se on pyörinyt hevosen kanssa kakkakasoissa ja kusisessa turpeessa... :D

Esimerkiksi Horse Comfortin fleecevuorellinen talliloimi ois ihan budjetin sisällä,
vaan 42,90 €. 
Viljarshopista.. :))

2. Koulusatulavyö

Noh.. vanhaa kouluvyö on nähnyt elämää ainakin 4 vuoden ajalta, ja se on rispaantunut ja soljet ruosteessa, mutta ennen kaikkea sen päissä olevan vahvikepalat ovat alkaneet hangata Jetterin kyljistä karvaa pois. Korkea aika hankkia...

...tai vähän halvempi sellainen neonpreenista
35 €, Viljarshop.

...tosi luksus nahkainen Lutonin kouluvyö
122 €, Viljarshop...

3. Karvaromaani

No kaikilla on näitä, mutta Jetteri tarvitsisi sellaisen liian kaarevan satulansa alle. Aiemmin käytin patenttina lämpöpatjoja etupaneelien alla, mutta nykyään niiden käyttö tekee satulan etuosasta turhan ahtaan.  Seuraavaksi sitten uus satula.

 Premium lampaankarvaromaani memory foam -täytepaloilla, Viljar Shop. Tämä olisi niin hyvä, koska romaania voi tosiaan muokata täytepalojen avulla. Mutta hintakin on... 129 €.

4. Suora kuolain

Mun olisi pitänyt jo aikoja sittenhankkia ainakin kokeiltavaksi tämmönen kuolain. Jospa Jetterin suun mukeltaminen loppuisi lopullisesti, vaikka ratsastustaitojeni parantuminen ja remonttiturpiskin ovat auttaneet.

"Suora kuolain on vakaa kuolain jonka paine suussa kohdistuu lähinnä kieleen. Hevosen kieli on herkkä, mutta toisalta myös erittäin vahva lihas. Suora kuolain voi sopia hevoselle jolle tulee herkästi haavaumia esim. suupielien sisäpinnoille koska suora kuolain ei väännä suupieliä tai aiheuta kovin suurta painetta suupielien alueelle. (--) Jotkut hevoset taas ovat erittäin tyytyväisiä suoran kuolaimen kanssa sillä pitävät sen vakaudesta ja pehmeydestä. "


Jostain syystä kuva latautui hassun tummana. Koon 14,5 suora kuolain, 15 € Horze.

5. Kylmäyspatjat

Koska Jetterillä on vanha hankosidevamma, ja jalan karvat kärsivät jatkuvasta linimentistä, lumi on epäkäytännöllistä ja savi ei ole tarpeeksi tehokas.

Finntackin kylmäyskääreet 45 €, Horze.
y Mitään turhaa ei ollut listassa. En toivo itselleni mitään, toivottavasti ei edes suklaata ilmesty (ainakaan kovin paljoa) lahjapaketeista...


Ei saa kertoa Jetterille (koska se on sen verran höpö että varmasti arvelee Joulupukin olevan todella olemassa), mutta oikeasti se taidan olla minä, joka hankkii ja toimittaa nämä lahjat perille. Katotaan vaan, miten tän joulutontun budjetti kestää... 

4 kommenttia:

  1. Saitko sä sitä mun säpöä sillon jokin aika sitten? :)

    VastaaPoista
  2. ihana heppa!<3 meidänki pitäis hommaa tollane lampaankarvaromaani, mutta ku ne on niin kalliita..:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pistän terkut perille saakka, tuo possuponi varmasti ilahtuu. :D Karvaromaanit tosiaan maksavat. Itse olen aiemmin käyttänyt neonpreenista valmistettua Eskadronin romaania, mutta se meinaa luipsahtaa pois satulan alta, koska kiinnikkeitä vastinhihnaan/satulaan ei ole. :/

      Poista