lauantai 26. tammikuuta 2013

Heppatyttödieetti

"Heppatyttödieetti" :D
  • Klo 8 aamupalaksi kahvia ja vettä 0,4 litraa, syömistä sen verran kuin menee alas. Mitä enempi, sen parempi!
  • 4 tuntia tallilla, sis. karsinoiden ottoa, hevosten viemistä tarhoihin, vesienkantoa, lattianlakaisu yms. paikasta toiseen ramppaamista
  • Klo 12 vettä 0,8 litraa ja kevyt keittolounas, ettei iske väsymys
  • 4 tuntia tallilla, sis. ratsastusta, satuloiden nostelua, hevosten siirtelyä ja taluttelua, vesien- ja heinienkantoa yms.
  • Klo 16 vettä 0,5 litraa ja proteiinivälipala NOPEASTI syöden (ettei iske väsymys kun hommat jatkuu)
  • 5 tuntia tallilla sis. nuorten ratsastajien opetusta, äänihuulten treenaamista, ramppaamista, hevosen taluttamista, jumppailua hevosen selästä käsin, hevosen jalkojen nostelua, vesien- ja heinienkantoa
  • Klo 21 vettä 1,0 litraa (saunassa) ja proteiinipitoinen iltapala pikaisesti syöden (koska tämän ruoka- ja liikuntaohjelman noudattaja on niin väsynyt, ettei jaksa väsymykseltään syödä vaan kaatuu sänkyyn)
No vähän tää meni tämmöseks tallipäivä, ehkä pikkasen liiotellusti ehkä mutta näin. Hommaa oli niin paljon, että tosiaan hotkaisin jotain leipäjuustoa (paljon proteiineja!) ja banaania välipalaksi. Kyllä minä illalla söin kunnolla. Vettä kyllä tuli hörpittyä niin paljon, että muuten ois voinut mennä enemmänkin ruokaa alas. Kyllä sitä arkisin tulee syötyä kunnolla, painoindeksikin on kevyesti normaalin puolella. Mutta tallipäivät... <3 kummasti jaksaa arkea heppavkl:n jälkeen.

Tallilla ei tuu nälkä, ku siellä viihtyy niin hyvin. Jetteri opetti mua taas tänään ratsastamaan hiukan paremmin, ja sain jälleen nauraa ällistyksestä. Testasin sille edesmenneen Empun vanhaa Winteciä (valu eteen, ääh), jonka jälkeen jatkoin sitten satulatta, Stübbenia en jaksanut lähteä asettelemaan selkään. Wintecin kanssa Jetteri kyllä liikku tosi hyvin, oli hollilla ja kuunteli, taipui tosi makeasti ja oli tasaisen rento ja aktiivinen. Mutta se kuumahti aika kivasti, huh :D Ai mikä käynti? Treenasin vastalaukkoja pitkillä sivuilla pienen kielekkeen kautta, ja Jetteri ennakoi kauheasti pohjeapuja ja rynni. Käyntiinsiirtymissä se tikutti menemään ja tarjosi ravia. Oikeita laukkoja tuli vain silloin, kun käytin asiallisesti painoapuja.

Energiaa riittää hallittavaksi...
Vähemmän on enemmän. Annoin pohkeiden vain levätä hiljaa kyljissä, ja painaisin istuinluulla Jetteriä, ja oho.  Sieltä löyty rento, hallittu nosto, ja aktiivinen, hallittu laukka. Ja sitten vatsa tiukaksi, imaisin itseni Jetterin selkään kiinni ja pidin kädet pehmeinä, ja oho. Jetteri siirtyi välittömästi laukasta rentoon käyntiin ilman väliaskelia, ai että! Ei se ollu magiaa vaikka siltä tuntui, hevosen uskomatonta herkkyyttä vain. Jetteristähän on tullut ihan herkkis kuumakalle, istunnalla ratsastettava. Kauheasti energiaa ja menointoa löytyy, ja kaikki ex-ravuripidätteet on ihan poissuljettuja. Pitää opetella ratsastamaan vähän hienommin.

Perjantaina käytiin sitten maastossa Marikan ja Kamin kanssa. Minä menin jälleen ihan onnessani ilman satulaa ja Jetteri oli taas vaihteeksi vähän semmoinen käsiinräjähtävän oloinen menointonsa takia... "Jee maastoon, jeejeejee! Hei Kamikin on mukana, hei perskeles se menee mun edelle! Eieiei, ei se saa mennä mun edelle! Vruuuummm..." Noh, hyvin poika pysy lapasessa, vaikka käynti oli sitä Jetterin superkävelyvauhtia, ja ravia ja laukkaakin tarjottin auliisti aina tilaisuuden tullessa. Kuitenkin oli mukava reissu mustavalkoisessa talvimaailmassa, ja välillä piti sitten hönön antaa painaltaa täysillä ylämäkipaikoissa.

Loppukevennys: googlasin sanalla "heppatyttö" ja löysin eräältä foorumilta seurustelu&parisuhde-aiheesta seuraavanlaisen tekstin:

"Mä en kyllä missään nimessä suosittele heppatyttöjä, vaikka joku niin tekeekin. En tiedä mistä johtuu, mutta niiden kanssa mätsää yllättävän huonosti muihin verrattuna, ovat ihmeen kyynisiä, todella epäuskoisia (kai skitsofreniasta kärsivät kun 24/7 ovat talleilla), puhuvat ennemmin hevosilleen etc. Jotenkin oikukkaampiakin jopa, omasta kokemuksesta. Ainakin mysteerikatoamisia on ollut paljon. Sääli... "

Päivän naurut!!!

2 kommenttia:

  1. Eikä mikä teksti!! Mekö muka kyynisiä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tuon tekstin kirjoittanut jäbä olla itse aika kyyninen tyyppi... :D Kyllä tuo on aikamoinen..

      Poista