lauantai 5. tammikuuta 2013

Animal Touch

Tänään tallin kaikki kolme heppaa saivat luksushierontaa! Ystäväni Soile Pelkonen pyörittää eläintenkoulutus- ja hierontayritystä Animal Touch. Hän on opiskelemassa hevoshierojaksi, ja tuli treenaamaan taitojaan meidän hevostemme kanssa. Hepat kyllä nauttivat, mielenkiintoista oli seurata niiden reaktioita ja Soilen otteita.

Kami rentoutuu
Trapezius-lihas käsittelyssä
Rusina ja Kami olivat ok, Rusina ei ollut juurikaan kipeä kuten viimeksi. Kamin lanneselästä löytyi yksi kipeä triggerpiste, mutta oli muuten hyvä. Jetteristä löytyi sen sijaan vähän enemmän huolestuttavia asioita:

"Tehty perushieronta, lymfanestehieronta turvotusta helpottamaan ja venyttelyt.
Turvotusta lanneselkäkalvon sekä keskimmäisen pakaralihaksen alueella vasemmalla puolella - seuraa jos pahenee/lämpenee = tulehtunut.
Vasemman takajalan venytys vajaa
Vasemmalla kolmipäinen olkavarsilihas hieman löysä - jämäköityi hierottaessa.
Oikea pakaran seutu isompi?
Oikealla leveä selkälihas isompi.
Ripulointiin homeopaattinen hoito, 3 annosta Arsenic albumia."

Hyvin mielenkiintoista. Soile teki hyvää työtä ja tutki Jetterin kropan kokonaan läpi korvien kärjistä häntäruotoon saakka, kuten teki muidenkin hevosten kanssa. Jetterin oikea puoli on tosiaan vahvempi, oon saanut siitä palautetta ja se tuntuu myös ratsastaessa. Vtj:n huono venyvyys johtuu luultavasti kipeydestä, kun lanneselässä oli turvonnut alue juuri lihaksen kiinnityskohdan ympärillä. Soile löysi  itselleen hierontaprojektin, ja Jetteri saakin sitten säännöllistä hierontaa vähintään kerran kuussa. Jes!! :)



Turvonnut alue näkyi selvästi!
Päähierontaa
Aamupäivällä liikutin Jetterin kevyehkösti ennen Soilen tuloa. Viiden tunnin yöunilla ja kahvin voimalla jaksoin tehdä aamutallin, ja sitten Jetterin paljaaseen selkään tuuppailemaan. Työskentelin käynnissä pysähdysten ja kokoamisten kanssa aika pitkään, kun Jetteri meinasi vaan painaa vastaan. Plääh. Sitten otin ravia eteen-alas (selässä parhaani mukaan keikkuen) ja lopuksi vähän jonkinmoista laukkahömppää. Hömpänpömppää, ei ollu ihan parasta meitä. Hyväkin hetkiä oli mukavasti, varsinkin laukassa, mutta olisi pitänyt uskaltaa antaa Jetterille enempi ohjaa ja pitää kroppa napakkana. Tulipa tasapainotreeniä! :P Ihan mukavaa oli kuitenkin, on se kiva heppa.



Joku jäi suuhun kiinni!

Hömppäpömppää



Ihana Kami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti