keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ratsastustunnilla Nerkoolla ♥

Mun ratsastustaitojenkehitysprojekti jatkui eilisiltana ratsastustunnilla. Mulla oli auto käytössä, ratsikamat käden ulottuvilla ja jopa varaakin, niin näin btw soitin ja kysyin, mahtuisinko tunnille. Ei tarvinnut katua!! Hitsi kun liikkuminen on niin jähmeää, alavatsa, pepa ja reidet, kaikki ihan kiveä...

Tulin paikalle hyvissä ajoin, tunnin verran ennen oman ratsastuksen alkua. Raskaalla kaasujalalla taisi olla vaikutusta asiaan... "äkkiä tallille". 


Tunnille sain Valtsun, ison nuorehkon pv-ruunan. Ihana mennä välillä kunnon kokoisella hevosella, eikä milläään pikkusella suokkiputella (anteeksi Jetteri, ehkä se kestää huumoria). Valtsu oli jo menossa tunnilla, joten sain seurailla ihan rauhassa muiden ratsastusta. Ehkä siinä itsekin oppi jotain uutta. Mulla sattui olemaan kamera siinä käsillä ja otin samalla kuvia tutustani Tiinasta. Vastalahjaksi hän kerkesi ottaa alkutunnista muutamat kuvat. Hurjasti kiitoksia!!!



Tunnilla oli vain neljä ratsukkoa ja kaikki isolla ulkokentällä, vitsi mitä luksusta. Kun muistelee ratsastustunteja opiskelija,cityssä... hm, aina taisi olla 6-8 ratsukkoa pienessä maneesissa tunnilla. 

Todella tasokas tunti, meiltä jo vaadittiin paljon muutakin kuin että hevonen menee ravia ja sitten se vedetään ohjista käyntiin. Kuvassa oleva kolmen ympyrän muodostama "kahdeksikko" oli peruskuvio, jota ratsastimme koko tunnin ajan. Aluksi kuviota ratsastettiin vain käynnissä, sitten kevyessä ravissa tehden käyntisiirtymät punaisten merkkien kohdille. Aluksi keskityimme taivuttamaan ja suoristamaan hevoset huolella, sekä ratsastamaan huolelliset siirtymät. Mun suurin huolenaihe oli oma suoruus ja pohkeiden paikka, ope sai sanoa siitä monta kertaa. Jes, sitä on kaivattu. :)

  • Kevennä yhtä paljon molemmilta puolilta. Nyt sinä vähän kiikut siellä miten sattuu...
  • Kallistut sisäänpäin kaarevalla tiellä. Kuvittele keventäväsi ulospäin!
  • Työnnä maha eteen ja venytä selkä pitkäksi, ole erityisen tarkka kokoamisissa, lysähdät silloin ihan kyyryyn..
  • Ratsasta jokainen askellaji ja siirtymä. Pompota ravia!
  • Pohkeet, varsinkin ulkopohje, lepäämään kylkeä vasten.


Kun yritti istua ylikorostetun hyvin, silloin taisin istua ihan ookoosti. Höh, miksi tuollaisella ison ja suuriliikkeisen puoliverisen kyydissä istuu niinniin topsakasti, kun lyhytjalkaisen pylleröhepan kyydissä lösöttää ihan miten sattuu. 

Ravi-käyntisiirtymien jälkeen otettiin laukka-seis-siirtymiä yhdellä ympyrällä, ja jatkettiin siitä laukankokoamisiin ja -lisäyksiin. Lopuksi vielä tehtiin siirtymiä kaikkien askellajien välillä, ja jokainen askellaji ja siirtymä pyrittiin oikein esittämään huolella ratsastaen. Tässä vaiheessa Valtsu oli yllättävän hyvä. Se oli varsinkin käynnissä tosi hidas pohkeelle, vähän jänskätti että saanko siihen mitään tatsia... Mutta jos uskaltaa sanoa, niin kyllä se kaikissa askellajeissa liikkui ainakin pätkiä rehellisen pyöreänä, kun tajusin ottaa tarpeeksi ohjia käteen. Tietää ainakin, mistä seuraavalla kerralla parantaa. Vitsi miten hieno heppa. ♥

Kuvat ovat alkutunnista, eivät nyt ihan ole peräänantoa nähneetkään...


Ja parasta on se, että tää ei jäänyt tähän. Tänään uudestaan tunnille, tällä kertaa pikkusiskon Jossun kanssa, mutta eka pitää se oma puttekin ratsastaa. Oisko maastoreissu upeassa säässä?

Jetteri haluaa nukkumaan. 

Sankariauto, ikivanha Saab. Pääsee tuolla nipinnapin eteenpäin... :D
Tuleeko vielä KYSYMYKSIÄ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti