sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Paljon, paljon muutoksia

Ensinnäkin, Jetteri on hyvää tahtia kuntoutumassa selän rasituksesta. Nina Tuhkanen kävi hieromassa koko hevosen, ja hieman turvonnut lanneselän alue ja vastakkainen lapa saivat laserkäsittelyä. Muuten tuli kyllä kehut hevosen kunnosta. Ei ainakaan ihan lihakseton, tottunut jalkojen venyttelyyn, ja kuulemma kyllä huomasi, että jalkoja on venytelty ja vanuteltu. Ei ole venyttelyt siis menneet ihan hukkaan! :) 
Huolestuttaviakin asioita tuli esille. Oik. kintereen alue oli aivan aavituksen lämpimämpi kuin vasen, ehkäpä lanneselkä on kipeytynyt oikean jalan varomisen takia? Tässä pitää vielä varmaan soitella klinikalle, tuleepahan jalat katottua läpi. 

Ainakin Jetterijäbä on saamassa vihdoin ja viimein uuden penkin selkäänsä. Vanha penkkikin on voinut hyvin olla osasyynä selän kipeytymiseen, vaikka romaani on ollutkin alla. Nyt on sitten Stubben Juventus D myynnissä (vink vink!!!) ja haussa on leveälle ja muhkealapaiselle suokkipallolle haussa koulusatula (vink vink).

Stubben Juventus D. Suosittelen lämpimästi leveälle, kaarevaselkäiselle tai hieman notkoselkäisellekin hevoselle. Sopii erityisesti hevoselle, jolla tuppaa satulat valumaan eteen lavojen päälle.


Eilen kokeilin vanhaa Kiefferiä Jetterin selkään. Noh, sehän jäi sitten ihan lavoille, ja Jetteri käveli niin niin tönkösti. Tuossa kuvassa Kieffer on valahtanut arvatusti liian eteen, kun olin kävellyt muutaman kiekan kentän ympäri. Noh, olipahan hyvä yritys. Nyt viikon alussa pitäs tulla pari lupaavaa satulaa sovitukseen, Stubben Tristan ja Wintec 500. Kovasti olen edullista Prestigeä hakenut, mutta tarpeeksi leveää ei ole vielä tupsahtanut eteen... Satuloita odotellessa ollaankin sitten ratsasteltu satulatta ja vähän ilman varusteitakin. Ärsyttää hitokseen, että juuri nyt iski nämä kevätjäät. Sekä kenttä että lähitiet ovat yhtä kupruista luistinrataa!! Ihan optimaalinen pohja lihaksia avaavaan ja rentouttavaan liikuntaan... 

Onneksi tuossa muutaman sadan metrin päässä, metsäpolkujen takana aukeaa ihanan tasainen pelto lumikuorrutteella. Nyt olen siellä käynyt Jetterin kanssa liikkumassa pätkiä siinä tahdissa ja muodossa, kuin Jetteri haluaa. Tämä tarkoittaa isoa, pitkää ravia matalassa ja pitkässä muodossa. Aluksi pitää kuitenkin hillitä, että Jetteri ymmärtää, että tänäänkään ei esitellä ravuriravia, vaan hömpsötellään rennosti. Kun pidäte menee läpi, annan Jetterille palkinnoksi reippaasti tilaa edestä, jolloin se kilttinä poikana pyöristyy ja hakee eteen-alas. Jos se taasen lähtee kiihdyttelemään onnessaan, tehdään uusi pidäte ja toivotaan parasta, että se rauhottuu... :D

Noista pienistä hömpsöttelyhetkistä tulen kauhean onnelliseksi. Vaikka pompin ja hölskään siellä selässä ohjat välillä puolitahallisesti pyykkinaruina, niin Jetteripä keskittyy aika kovasti eikä naksuta!! Ja kokonaisuus on semmonen rauhallinen, tasapainoinen, vaikka kunnon ratsastukset tapahtuivat pitkä aika sitten. Tästä noustaan ja entistä parempina. Voi Jetteri, se on kyllä ihana otus.

Ja kun heppamaailmassa tapahtuu, niin ihmismaailmassakin tapahtuu. Ei, minä asun yhä söpösti tuon ihanan miehen kanssa, mutta oppilaitos saattaa vaihtua yliopistosta ammattikorkeaksi. Se on niin hauskaa, kun saa päättää ihan itse, mitä omalla elämällään tekee. Kaikki on mahdollista!! 

PS. Mulla on myynnissä tämmöset neonpreenisuojat. Oon nyt ihan tosissani myymässä, 15 € postikuluineen tulisi hintaa! Vähän epäkäytännöllinen kiinnityssysteemi, mut tukee kyllä jalkaa, erityisesti vuohisen alta. Koko M, myyn liian ison koon takia.


1 kommentti:

  1. Hei! Mukava blogi!
    Joko stübben on löytänyt uuden kodin?

    VastaaPoista