tiistai 9. elokuuta 2011

Emppupapasta kouluratsu?

Eilen maanantaina tulin vajaan viikon hengähdystauolta Joensuusta. Säntäsin oitis Eemelin ja Jetterin luo laitumelle. Ikävä oli ollut yllättävän suuri... Harmikseni Jetteri ei saanut valtaisaa onnenkohtausta, vaan käveli lepopaikalta syömään. :p Mokoma. Eemeli taasen yllätti! Yleensä se on hyvin hillitty eikä jaksa kauaa seistä paijattavana. Eilen se seisoi hiljaa paikallaan, tunki päätä syliin ja olkapäälle sekä nautti rapsutuksista ihan onnessaan.

Eikö olekin taiteellista! ;D
Syötyäni jotain painuin oitis ratsaille: Wintecin synteettinen koulusatula selkään ja menoksi! Samalla testasin uudet kannukset, ensimmäinen kerta Eemelin kanssa...  hui. Kotikenttä oli ihan märkä sateiden jäljiltä, joten ratsastin kotitetä pitkin ja sitten maantien kautta naapurin kentälle. Tehokkaat alkuverkat tulivat jo matkalla, kun ravasin ja opetin Eemelille sulkutaivutuksen alkeita. Kentällä aloitin heti työskentelyn: kootussa harjoitusravissa voltteja. Ja pohkeet töihin ja ulko-ohja tuntumalle, sisäohja rentoon liikkeeseen! Peräänannon ohje toimi paremmin kuin koskaan. Eemeli kulki ensimmäiset pätkät muodossa tämän kesän alussa, ja nyt se meni peräänannossa koko ajan ravissa. Vähänkö olin onnellinen. Hemmetti. Välillä kokeilin pidentää askelta kootusta ravista harjoitusraviin ja jopa keskiraviin, ja se pysyi muodossa!

Käynnissä treenasin lisää sulkutaivutusta. Eemeli taipuu avotaivutukseen hienosti ravissakin, mutta takaosan yhtäaikainen siirtäminen uran sisäpuolelle ja samalla asetuksen säilyttäminen sisäänpäin on sille vaikeaa! Pakottaa en saanut missään nimessä, vaan houkutella ja maanitella sitä pohkeella. Ähinän ja puhinan jälkeen sain pienen, sievän sulkutaivutuksen aikaiseksi, ja Emppu ansaitsi taputukset kaulalle!

Lopuksi treenasin vielä laukannostoja ravista. Peräänannosta ei tietoakaan, mutta laukka oli ympyrällä tasapainoista ja koottua. Pienen ravipätkän jälkeen olin niin tyytyväinen suokkiputteen, että lähdin kotiin päin! Hieno Eemeli, koskaan aiemmin se ei ollut mennyt noin hienosti. Kannuksille ei tullut käyttöä, mutta tulipa testattua.

Haikailen jo kovasti Jetterin selkään. Viime kerrasta on jo yli viikko... Onneksi huomisaamuna tulee kengittäjä! Ihanaa! :)))

3 kommenttia:

  1. Voi miten Emppu on menny hyvin! :D Empusta on kyllä tulossa hyvä koulu polle!;)
    -Amma-

    VastaaPoista
  2. Hieno Eemeli :) ja kiva, kun oot ehtinyt pistää uutta postausta taas :)

    -jasmin

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :D Kouluratsua siiä voi olla kuitenkin turha toivoa... mutta aina voi haaveilla!

    Taidan päivtellä tätä niin tieheään, että ehditt kertakaikkisesti kyllästyä! Muutos tulee varmaan sitten, kun koulut alkavat..-

    VastaaPoista